KosovaLive360

Federata e Futbollit e Kosovës ka mbajtur Kuvendin e radhës të Punës. Në Kuvend ka marrë pjesë edhe Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, i cili konfirmoi përkrahjen e tij personale dhe të ministrisë në mbështetje të mëtejme së sportit më të popullarizuar në botë por edhe në Kosovë dhe duke i dëshiruar mbarëvajtje të Kuvendit të punës.

Ndjehem jashtëzakonisht mirë si Ministër i MKRS-së, për të arriturat dhe sukseset që po i arrijnë sportistët tanë dita ditës në shumë disiplina sportive si në aspektin kombëtar ashtu edhe në arenën ndërkombëtare, ku në këto të arritura janë të përfshirë edhe sportistët nga sporti i futbollit.

“Si rezultat i përkushtimit tonë, Qeveria e Kosovës ka marrë vendimin për ndërtimin e Stadiumit Kombëtar, andaj ky është tregues i qartë se sportin e kemi venë në kuadër të prioriteteve më të larta në programin e MKRS-së dhe të Qeverisë”, u shpreh ministri, duke u zotuar se ndërtimi i stadiumit do të fillojë në një periudhë sa më të shpejtë që është e mundur.

“Dua që ta shfrytëzoj këtë rast që t’u njoftoj se gjatë kësaj jave kemi shpallur fazën e fizibilitetit për Stadiumin Kombëtar. Ne synojmë që Stadiumi Kombëtar të jetë në një kapacitet prej 30 mijë ulëse”, tha ministri Gashi.

Po ashtu, ministri Gashi nënvizoi edhe përkushtimin e MKRS-së për përmirësimin e infrastrukturës sportive në vend dhe përmendi se ministria ka planifikuar të investojë mbi 15milionë euro për vitin 2018.

“Ndërtimi i dymbëdhjetë fushave ndihmëse të futbollit të cilat do të ndërtohen në bashkëpunim me Federatën e futbollit, jam i bindur se do të ndikojnë dukshëm në përmirësimin e cilësisë së futbollit në Republikën e Kosovës, andaj dua ta shfrytëzoj rastin që publikisht ta falënderoj z. Fadil Vokrri për këtë angazhim”, është shprehur për fund ministri Gashi duke njoftuar të pranishmit në Kuvendin e punës së FFK-së se MKRS-ja bashkë me palët e interesit dhe partnerët po punon në avancimin edhe të infrastrukturës ligjore sipas standardeve më të avancuara.

Të Rekomanduara