KosovaLive360

Vajze degjohu

image

e enjte, 28 Shtator, 2017

Arti si një rrugë për thyerjen e barrierave mes komuniteteve

Mirjeta Qehaja, 22-vjeçare nga Gjakova, absolvente në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës “ëndërronte” që t’i shihte komunitetet rom, ashkali dhe egjiptas të përfshirë tërësisht në shoqërinë kosovare. Edhe ajo i takon këtij komuniteti dhe jep kontribut konkret për realizimin e asaj që e quan “ëndërr” përmes pikturave të saj që pasqyrojnë jetën, ndjenjat,

e mërkurë, 27 Shtator, 2017

Fletëpalosjet dhe gjobat nuk mjaftuan për ndryshimin e trendit tragjik në trafik

Nga mesi i vitit Policia e Kosovës ka shpërndarë fletëpalosje me udhëzime dhe mesazhe vetëdijësuese për të ndikuar në uljen e aksidenteve me fatalitet që mbeten një shqetësim për të gjithë. Koha kur është bërë kjo nuk

e martë, 26 Shtator, 2017

Paperspektiva po e zbraz Kamenicën nga të rinjtë

Faruk Krasniqi, 22-vjeçar nga Kamenica, tregon se prej kur ishte 16 vjeç kishte filluar të punojë për nevojat e veta. Edhe pse ka përfunduar studimet e sociologjisë në Universitetin e Prishtinës, i zhgënjyer pasi ende nuk ka

e hënë, 25 Shtator, 2017

Tekste shkollore me paragjykime, “fakte” pa fusnota…

Në tekstin shkollor  të psikologjisë së klasës së 11-të, mes tjerash shkruan edhe se “truri i mashkullit është për të bërë dhe ai i femrës për të folur”. Nuk përfundon me kaq. Për mashkullin, sipas këtij teksti

e mërkurë, 20 Shtator, 2017

Një “natë e yjeve” për mundësinë e ngritjes profesionale të të rinjve kosovarë

Teuta Avdimetaj, 26-vjeçare, në vitin 2013 ka diplomuar në American University of Kosova (AUK) në degën ekonomi dhe statistikë. Pas diplomimit ka punuar dy vjet si asistente ekzekutive e presidentes Atifete Jahjaga, dhe në nivelin master ka

e martë, 19 Shtator, 2017

Mospajtimi me fatin dhe vullneti e bëri “grua të fortë”

Sabrije Zeqaj nga fshati Strellc i Ulët i Deçanit qe 47 vjet është në karrocë.  Por jeta e saj e përditshme nuk i ngjan shumë jetës së personave me nevoja të veçanta. Ajo jeton një jetë me

Faqe 8 nga 32 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 32