KosovaLive360

Vajze degjohu

image

e hënë, 6 Nëntor, 2017

Dhuna ndaj fëmijëve kryesisht mbetet e padenoncuar, brenda mureve familjare

Nga një anketë jopretencioze të realizuar nga KosovaLive, në muajin tetor të këtij viti, me 30 fëmijë të moshës 10-17-vjeçare të komunave të ndryshme të Kosovës, del se shumica prej tyre, në një apo formë tjetër, më shumë se një herë kanë pasur një lloj dhune në familje vitin e kaluar. Nga ana tjetër, asnjëri

e enjte, 2 Nëntor, 2017

Ambicie që t’i kontribuojnë shoqërisë, e jo të jenë barrë e saj

Se arsimimi është për të gjithë dëshmon edhe Krenare Uka, 16-vjeçare nga Prishtina, e cila është  e shurdhër. Klasën e parë deri në të nëntën i ka përfunduar në shkollën “Elena Gjika”. Në gjeneratën e saj kishin

e mërkurë, 25 Tetor, 2017

Vendosja në konvikt është 35 €, por çmimi “nën dorë” mbërrin edhe mbi 150 €

A.B. studente e diplomuar sivjet nga Universiteti i Prishtinës, e ardhur nga Gjilani, e duke mos pasur kushte që të paguajë banesë pasi që nuk ishte pranuar në konvikt, tregon se e kishte blerë lejen e qëndrimit

e hënë, 16 Tetor, 2017

Pritje në rrugë gjysmë dite, me shpresë për të fituar të paktën 1 euro

Në cep të rrugës përballë Gjykatës së Qarkut në Prishtinë, disa “punëtorë krahu”, siç edhe e quajnë veten, shpresojnë se do të fitojnë ndonjë euro për ndonjë shërbim, kryesisht punë fizike për ata që kanë nevojë për

e enjte, 12 Tetor, 2017

Në mes të cilësisë dhe çmimit të mishit, kosovari zgjedh këtë të fundit, e pastaj ankohet…

Çmimet e lira të produkteve të mishit nëpër disa pika shitëse, si në tregje të hapura apo markete, kanë shtyrë shumë qytetarë t’i blejnë e konsumojnë pa marrë parasysh cilësinë e tyre. Rastet e fundit kur në

e martë, 3 Tetor, 2017

Romët: Një jetë e vështirësuar nga paragjykimet

Në një ankete jopretenzioce të KosovaLive me mostrën prej 300 vetash, kryesisht të rinj, 72% e respodentëve shprehen se komuniteti rom “paraqet pengesë për ta në vendet e mbyllura, sidomos në kafene dhe në mjetet e udhëtimit”,

Faqe 7 nga 32 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 32