KosovaLive360

Vajze degjohu

image

e enjte, 23 Nëntor, 2017

“Marakliket e kerreve” thyejnë paragjykimin e automobilizmit si ekskluzivitet i djemve

Zana Daka nga Prishtina, e cila ka kaluar të 30-tat, është e vetmja kosovare që sot merr pjesë në gara automobilistike. Ajo për herë të parë ka garuar në vitin 2013, si e vetmja vajzë në mesin e meshkujve, dhe ka zënë vendin e 3-të në “Garat malore” të organizara nga Federata e Auto Sporteve

e premte, 17 Nëntor, 2017

Ekspozimi i shtuar i alkoolit tek të rinjtë, po i shton edhe rastet e përdorimit ekseciv

Gjatë muajit tetor në Qendrën Emergjente Universitare të Kosovës, ndihmë nga intoksikimi kanë kërkuar gjithsej 34. individë. Mjeku kujdestar në këtë qendër, Avdush Bajgora thotë numri i të rinjve që kërkojnë ndihmë, në rend të parë për

e premte, 17 Nëntor, 2017

Të rinjtë, të tubuar në një klub, u dalin në ndihmë familjeve të varfëra

Liza Metolli, 17-vjeçare nga Prishtina, nxënëse e shkollës së mesme “Mehmet Akif” në Lipjan, që nga klasa e gjashtë po merret me aktivitete humanitare. Bashkë me 21 nxënës të tjerë të moshave të ndryshme, të grumbulluar në

e mërkurë, 15 Nëntor, 2017

Katër gra të martirëve, përmes një kuzhine të vogël, mirëmbajnë familjet

Vildane Mulaku tash e pesë vite është koordinatore e shoqatës së grave “Martirët e Lirisë”, në Vushtrri. Bashkë me tri shoqe të saj, çdo ditë përgatit ushqim për nxënësit, në një lokal të ndarë enkas për këtë

e martë, 14 Nëntor, 2017

Një projekt nga i cili të rinjtë po dalin me një sy më kritik të shkrim/leximit

Rijad Morina, nxënës i shkollës së mesme „Fehmi Lladrovci“ në Drenas, vlerëson atë që përfitoi nga pjesëmarrja në një projekt të mendimit kritik. “…më ndihmoi ta zhvilloj mënyrën e të shkruarit dhe të menduarit kritik. I kam

e martë, 14 Nëntor, 2017

Në një paralele të veçantë, por në një shkollë të përbashkët

Një ish-nxënëse e paralelës së veçantë në shkollën e mesme të ulët “Ali Kelmendi” në Vushtrri, e ka mbajtur një lidhmëri të veçantë me këtë institucion arsimor dhe sot e kësaj dite për çdo ditë i viziton

Faqe 6 nga 32 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 32