KosovaLive360

Vajze degjohu

e hënë, 11 Dhjetor, 2017

Udhëkryqi studentor: Studimi kushton, e punë nuk ka

Studentja 24 vjeçare Rita Rexhepi, nga Ferizaj, e cila studion arkitekturë në kolegjin privat për Biznes dhe Teknologji (UBT), ka vendosur aktualisht që t’i ndërpresë studimet vetëm për të mbledhur para, në mënyrë që t’i mbulojë shpenzimet e studimeve deri në fund. Mirëpo, pas punësimit si operatore telefonike në një qendër të thirrjeve në Ferizaj,

e mërkurë, 6 Dhjetor, 2017

Mitrovicasit e rinj kapërcejnë “urat”, thyejnë paragjykimet përmes aktiviteteve të përbashkëta

Dyzet të rinj, 20 shqiptarë dhe po aq serbë, këto ditë janë duke mësuar bashkë gjuhën angleze, aty buzë urës së lumit Ibër, i cili që nga përfundimi i luftës e ndan Mitrovicën veriore me shumicë serbe

e mërkurë, 6 Dhjetor, 2017

Dhjetra mijë euro të papaguara në emër të kontributeve pensionale për punëtoret e pastrimit

Njëzet e pesë punëtoreve të shtatë konvikteve të Universitetit të Prishtinës, që nga viti 2011 s’po iu paguhen kontributet pensionale nga kompanitë e pastrimit. Punëtorja Remzije Xhumshiti tregon se është duke siguruar dokumentet e nevojshme për të

e premte, 1 Dhjetor, 2017

DHUNA NË FAMILJE: Burrat/viktima nën hije dhe pa përkrahje institucionale

Se kur kemi të bëjmë me dhunën në familje, gruaja është viktima dhe burri dhunuesi, nuk është pohim i qëndrueshëm as në shoqërinë tonë. Vetëm vitin e kaluar, gjithsej 259 meshkuj kosovarë kanë qenë viktima të dhunës

e mërkurë, 29 Nëntor, 2017

Edukata seksuale në shkollë: Diku ligjërohet, diku ende anashkalohet…

Rreth 264 mijë nxënës të shkollave fillore në Kosovë e kanë mundësinë të mësojnë për edukimin seksual, kryesisht në kuadër të biologjisë ose një lëndeje zgjedhore, por jo të gjithë mësuesit e trajtojnë kapitullin e edukimit seksual,

e enjte, 23 Nëntor, 2017

DHUNA NË FAMILJE: Britma të fuqishme në vesh të shurdhër  

Rasti i vrasjes së Zejnepe Bytyqit në Suharekë nga bashkëshorti i saj në vitin 2015, nuk është rasti i vetëm që ka nxitur reagime të shoqërisë civile që merren me të drejtat e grave. Sipas statistikave të

Faqe 5 nga 32 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 32