KosovaLive360

Vajze degjohu

image

e premte, 29 Dhjetor, 2017

Të mbijetuarat e dhunës seksuale: Më në fund me pension, por ende të stigmatizuara

Plot 15 vite nga pas lufta, ish presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, ishte e para që ndërmori diçka për ofrimin e shërbimeve për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë. Në vitin 2014 ajo themeloi Këshillin për të Mbijetuarat e Dhunës Seksuale Gjatë Luftës dhe tani ato gra janë të

e premte, 29 Dhjetor, 2017

Të rinjtë synojnë një komunikim “më ndryshe” ndëretnik

Fitim Krasniqi, student në vitin e fundit në Fakultetin Teknik, Dega e Komunikacionit, në Universitetin e Prishtinës, jeton në Mitrovicë dhe punon për organizatën daneze “Danish Refugee Council”. Edhe pse komuniteti i tij ashkali ka shumë probleme,

e mërkurë, 27 Dhjetor, 2017

Kosova vazhdon të shfrytëzohet si vend tranzit nga azilantët

Karim Talebi, rreth të 50-ve, ka lindur në Iran, por qe disa javë ai “jeton” në Kosovë, në komunën e Lipjanit –  në Qendrën e Azilantëve në fshatin Magurë. Bashkë me motrën, burrin dhe fëmijën e saj, ai

e mërkurë, 27 Dhjetor, 2017

Edhe Vushtrria, sikur komunat e tjera, s’po “kursehet” nga hajnia

Ferat Spanca, nga Vushtrria para një kohe kishte qenë viktimë e një vjedhjeje të rëndë e cila kishte ndodhur deri sa kishte qenë në një aheng së bashku me familjen e tij. “ Atë natë shumën e

e mërkurë, 20 Dhjetor, 2017

Një çift i seksit të njëjtë ende s’mund të lirohet nga paragjykimi publik

Nuk ndodhë shpesh që në rrugët e qytetit të Prishtinës të shohim çifte të seksit të njëjtë, të përqafuara apo vetëm duke i mbajtur duart me njëri-tjetrin. R.B. 27 vjeç dhe Y.U 20 vjeç, janë në një

e hënë, 18 Dhjetor, 2017

Preferenca për çerdhe shkaku i socializimit dhe përgatitjes paraprake për shkollim

Sipas sociologëve, dërgimi i fëmijëve në çerdhe është një hap shumë i rëndësishëm drejt socializimit të tyre dhe se në kopsht fëmijët, në shoqëri të bashkëmoshatarëve, mësojnë shumë rreth sjelljes dhe të menduarit shoqëror. Për sociologun Avdyl

Faqe 4 nga 32 1 2 3 4 5 6 7 8 9 32