KosovaLive360

Vajze degjohu

image

e martë, 20 Shkurt, 2018

Një “vrasës” i pavërejtshëm mbi pullazet e qytetit

Një “vrasës” i pavërejtshëm përbrenda qytetitRreth 100 ish-punëtorë të  ndërmarrjes “Sharr Salloniti”, është konstatuar se kanë vdekur si rezultat i punës së tyre në mjediset me praninë e asbestit, dhe shumë ish-punëtorë të tjerë  janë duke i vuajtur pasojat shëndetësore të shkaktuara nga po i njëjti shkaktar. Në vitin 2001 në këtë ndërmarrje në Han

e martë, 13 Shkurt, 2018

Iniciativat lokale i tejkalojnë kufijtë e vetëm vullnetarizmit

Vlora Krasniqi, studente, ka më shumë se pesë vite që merret me vullnetarizëm. Për dy vite kishte qenë kryetare e Këshillit të Veprimit Rinor Lokal në Vushtrri dhe përgjatë asaj kohe së bashku me të rinjtë tjerë

e hënë, 12 Shkurt, 2018

“Pa shami” apo të mbuluara – shkollat i trajtojnë njëjtë!

Mejreme Ademi, një vajzë 14 vjeçare, nxënëse në klasën e tetë në shkollën fillore ”Andon Zako Çajupi”, në Vushtrri, për dallim nga shoqet e saj mban shaminë. Para tri viteve ajo kishte vendosur që të mbulohej, mu

e hënë, 12 Shkurt, 2018

Vetëm rreth 30 persona të verbër kanë një vend pune sot në Kosovë

Haki Ahmeti, 57-vjeçar, është një nga qytetarët e rrallë i cili ka vendin e punës të rregullt edhe pse ka mungesë të shikimit. Gjithsej 36 vite ai ofron shërbime si teknik i fizioterapisë në Spitalin e Përgjithshëm

e premte, 2 Shkurt, 2018

Mentaliteti ende mban të heshtura shumë raste të ngacmimeve seksuale

S.L., 17-vjeçare, nxënëse e shkollës së mesme, asnjëherë nuk do të harrojë tmerrin të cilin kishte përjetuar si vajzë 8-vjeçare, kur përjetoi ngacmim seksual nga një mashkull rreth të 20-tave. Ngjarja ndodhi në hyrjen e ndërtesës ku

e premte, 12 Janar, 2018

Një qendër e shëndetit mendor, në mes të një fshati të çliruar nga stigma

Në Qendrën e Shëndetit Mendor, në fshatin Lum i Madh i komunës së Vushtrrisë, aktualisht ka njëmbëdhjetë “banorë”, individë që kanë probleme me prapambeturi mendore dhe ngecje në zhvillim. Ideja për themelimin e kësaj qendre, për ndërtimin

Faqe 3 nga 32 1 2 3 4 5 6 7 8 32