KosovaLive360

Vajze degjohu

image

e enjte, 22 Mars, 2018

Një projekt kundër analfabetizimit has në interesim të madh në disa mjedise rurale

Trembëdhjetë gra nga mosha 23 deri mbi 50 vjeç nga fshati Skrome, në komunën e Vushtrrisë, para një kohe kanë përfunduar programin  për shkrim e lexim. Ky program është mundësuar nga organizata joqeveritare “Ato”, e cila që 17 vite merret me fuqizimin e grave, sidomos atyre në viset rurale. Në mesin aktiviteteve, tash tre vjet,

e enjte, 15 Mars, 2018

Arsimi vazhdon të jetë një ndër kryefjalët në integrimin e komuniteteve

Sipas regjistrimit të fundit të popullsisë të vitit 2011, në komunën e Vushtrrisë jetojnë 68 banorë të komunitetit romë dhe 143 banorë të komunitetit ashkali. Aktualisht janë dymbëdhjetë nxënës që vijojnë mësimin në disa shkolla të mesme

e mërkurë, 7 Mars, 2018

Ndërmarrësia e grave në Kosovë ende sillet në kornizat e bizneseve të vogla

Ilire Lepaja, 35 vjeçare nga Prishtina para një viti e gjysmë ka vendosur që në emër të saj të hap një dyqan të cilin e ka quajtur “IL Art e Zanat”. Në këtë dyqan i cili ndodhet në qendër

e hënë, 5 Mars, 2018

Një projekt që synon punësimin e personave me Sindromin Down

Një projekt që synon punësimin e personave me Sindromin DownEglantinë Avdiu, Gresë Murati, studente te psikologjisë dhe Shend Stavileci, student i arkitekturës, në fillim të këtij viti kanë filluar me implementimin e një projekti përkushtuar personave me

e hënë, 26 Shkurt, 2018

S’janë vetëm kushtet ekonomike arsye e braktisjes së shkollës

Në vitin shkollor 2014/2015, 45 nxënës të gjimnazit ‘’Eqrem Çabej’’, ku mësimin e ndiqnin gjithsej 1,500 vushtrrias, kishin braktisur shkollën. Shkaktar i drejtpërdrejt i një braktisjeje kaq të madhe të shkollës ishte vala massive e shpërnguljes së

e hënë, 26 Shkurt, 2018

Përballjes me një sëmundje të rëndë i bashkangjitet edhe mungesa e barnave përkatëse

A.K. student i arkitekturës, në një nga kolegjet private në Kosovë, është një nga gjithsej 90 individë të diagnostifikuar me sëmundjen e hemofilisë. Ai nuk është personi i vetëm në familjen e tij që vuan prej kësaj

Faqe 2 nga 32 1 2 3 4 5 6 7 32