KosovaLive360

Vajze degjohu

image

e mërkurë, 2 Maj, 2018

Autizmi: Paragjykimi, fshehja, pranimi…

Besa Muçaj, shenjat e para të autizmit te djali i saj i kishte vërejtur që kur ai ishte rreth 4 vjeç. Pas dy vitesh ajo kishte vërtetuar dyshimet, pas kontrollave në pediatër, neurologë dhe psikologë. “Ka qenë e vështirë, e para e punës që unë të bindja njëherë veten, pastaj të kuptoja faktin që fëmija

e hënë, 16 Prill, 2018

I pavlerësuar e i shikuar si “luks”, arti ende mbetet jo shumë fitimprurës

  Për Rrushe Hysenin, studente e vitit të dytë të artit, arti në Kosovë vlerësohet pak, edhe nga arsyeja se nuk ka njerëz që e vlerësojnë apo merren me art dhe nuk kanë informata të mjaftueshme për

e mërkurë, 11 Prill, 2018

Sapuni i “SaPunë” u hapi dyert e punësimit

Në një hulumtim të Institutit D4D (Democracy for Development), më shumë se gjysma e kosovareve të anketuara pajtohen se gratë përballen me diskriminim në procesin e punësimit. Nga to, 43% theksojnë shoqërinë patriarkale dhe 26% pushimin e

e mërkurë, 11 Prill, 2018

Veshjet dhe simbolet si artifakte për ringjalljen e traditës

Disa të rinj prishtinas, kryesisht me ambicie për art, kulturë, modë e dizajn u përkushtuan me shumë energji drejt ringjalljes dhe kultivimit të traditës sonë kulturore përmes punimit të veshjeve, si artefakte. Para dy vitesh, disa nxënës

e martë, 10 Prill, 2018

Kosovarët e rinj po e përqafojnë botën virtuale në dëm të aktivitetit fizik

Sipas specialistes së psikologjisë klinike, Ibelinda Haliti qëndrimi i tejzgjatur në pajisjet teknologjike mund të shkaktojë çrregullime në zhvillimin mendor e fizik të fëmijës . Ajo konsideron se deri në moshën 4 vjeçare është mirë që fëmija

e hënë, 26 Mars, 2018

Vajzat po dëshmohen si akterë serioz në fushën e teknologjisë së informacionit  

Rrugëtimi në fushën e teknologjisë për vajzat e reja  po vazhdon të konsiderohet një sfidë e madhe në Kosovë. Sipas publikimeve nga Shoqata për Teknologji të Informacionit dhe të Komunikimit të Kosovës  gjatë vitit 2015, gratë përbëjnë

Faqe 1 nga 32 1 2 3 4 5 6 32