KosovaLive360

Teknologji

e mërkurë, 27 Korrik, 2016

Shqiptaro-amerikani lanson produktin inovativ HELLO, tejkalon të gjitha pritjet

 Kompania shqiptaro amerikane Solaborate ka filluar shitjen e pajisjes më të avancuar të video-komunikimit, HELLO. Të Hënën, zyrtarisht ka filluar edhe fushata e paraporosive dhe mbështetësve të produktit në Kickstarter, duke marrë kërkesa rekorde të porosive për produktin më inovativ të teknologjisë në ditët e fundit. Ky produkt që transformon TV-të në paisje profesionale të [më shumë]

e martë, 21 Qershor, 2016

Një kamp veror për teknologji me rreth 200 pjesëmarrës nga Kosova dhe diaspora

Hapësira krijuese BONEVET, që është një organizatë me seli në Gjakovë, e cila mbledh krijues fëmijë dhe të rritur me synimin për të krijuar dhe mësuar gjëra të reja në fushën e teknologjisë, inovacionit, elektronikës, mekanikës dhe artit, gjatë muajve korrik dhe gusht do të organizojë për herë të dytë kampin veror për pjesëmarrës të [më shumë]

e mërkurë, 8 Qershor, 2016

Femrat po e thyejnë stereotipin se fusha e TIK-ut u përket vetëm meshkujve

Fusha e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit, e cila ka filluar të zhvillohet shumë kohëve të fundit, me disa nga profesionet që bëjnë pjesë në këtë fushë siç janë zhvillues Softueri, zhvillues për Web, zhvillues për Mobile,  IT menaxher,  e deri te pozitat më të avancuara si analist i sistemeve softuerike ose analist i sigurisë [më shumë]

e mërkurë, 11 Maj, 2016

Stavileci: TIK-u, sektori me potencialin më të madh zhvillimor

Sektori i teknologjisë së informacionit dhe komunikimeve elektronike është njëri ndër sektorët me potencialin më të madh për zhvillimin ekonomik. Kështu ka deklaruar ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci sot gjatë vizitës që ka zhvilluar në Kompaninë e avancuar të teknologjisë informative ‘Gjirafa’ në Prishtinë. Me këtë rast, Stavileci tha se zhvillimet e fundit në [më shumë]

e hënë, 2 Maj, 2016

Të rinjtë në hullitë e astronomisë dhe fshehtësive të kozmosit

Klubi i Astronomëve Amatorë të Kosovës (Astronomy Club of Kosova – ACK)  është shoqata e parë në rajon për përhapjen e dijes së astronomisë dhe dukurive apo fshehtësive shkencore të kozmosit. ACK është themeluar më 20 mars 2014 nga Suhel Ahmeti, Nurtene Gavazi, Arbër Halili dhe Hava Jahaj. Përderisa klubet e tilla në botë udhëhiqen nga persona më [më shumë]

e enjte, 21 Prill, 2016

Përdorimi i smartphone-ve në Kosovë

Që nga zbulimi i parë i telefonit nga Alexander Graham Bell më 1876, çdo ditë e më shumë bota po ndikohet nga përdorimi i teknologjisë, e këtij fenomeni nuk po i ik as shteti i Kosovës. Nga një anketë e realizuar nga KosovaLive me 125 persona të komunave të ndryshme të Kosovës dhe të grupmoshave [më shumë]

Faqe 6 nga 195 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 195