KosovaLive360

Teknologji

e hënë, 26 Shtator, 2016

‘Big Data’: Çfarë është dhe pse ka rëndësi për bizneset?

“Informacioni është nafta e shekullit 21, kurse analiza e informatave është motori djegës.” – Peter Sondergaard Shuma e të dhënave në botë ka ‘shpërthyer’ në dekadën e fundit, dhe analiza e këtyre të dhënave – të ashtuquajtura ‘big data’ (të dhënat e mëdha) – është bërë bazë e rëndësishme e bizneseve. Kur përmendet ‘big data’, [më shumë]

e mërkurë, 21 Shtator, 2016

Dronët dhe transformimi i një bujqësie tradiconale në atë moderne

Kalimet nga një bujqësi tradicionale në moderne po paraqesin kthesën kryesore të zhvillimeve të kohëve të fundit. Bazuar nga të dhënat më të reja, konsumi i përgjithshëm njerëzor do të rritet për 69 për qind mes viteve 2010-2050. Kjo rritje do të jetë rezultat i shtimit të popullsisë nga 7 në 9 miliardë deri më [më shumë]

e mërkurë, 7 Shtator, 2016

Gjakova po bëhet “Qytet i Mençur”

Sot në komunën e Gjakovës, është inauguruar sistemi për shtyllat multifunksionale, shtylla këto që do të shfrytëzohen në mënyrë praktike për komunikimin kryesor në mes të qytetarëve, Komunës së Gjakovës dhe Policisë së Kosovës. Takimin e ka hapur kryetarja e komunës Mimoza Kusari Lila, e cila në fjalën e saj hyrëse është shprehur se ky [më shumë]

e mërkurë, 7 Shtator, 2016

Veseli: Kuvendi do të ndajë çmim për inovacion  Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, zhvilloi sot një vizitë në Qendrën Inovative të Kosovës, gjatë të cilës u takua me drejtues të kësaj qendre dhe u njoh me punën që bëhet nga të rinjtë në ambientet e saj. Gjatë takimit me drejtorin ekzekutiv, Uranik Begu dhe anëtarët e Bordit të [më shumë]

e martë, 30 Gusht, 2016

TIK bosht i zhvillimit të gjithmbarshëm ekonomik

  Asnjë sektor i ekonomisë nuk mund të paramendohet i shkëputur nga zhvillimi i teknologjisë së informacionit (TIK), ngase ky sektor po bëhet bosht i vizioneve të zhvillimit të kompanive, jo vetëm të këtij sektori po edhe fushave si energjia, bujqësia, tregtia, shëndetësia etj, ka deklaruar Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci. Këto komente, Stavileci [më shumë]

e mërkurë, 10 Gusht, 2016

Miratohet koncept-dokumenti për inovacion dhe transfer të dijes/teknologjisë

Një koncept-dokument për inovacion dhe transfer të dijes dhe Teknologjisë, është miratuar në mbledhjen e sotme të Qeveria e Republikës së Kosovës. Çështja e trajtuar në koncept dokument është zhvillimi i fushës  së inovacionit dhe transferit të teknologjisë, ku përcaktohen kriteret për rregullimin e marrëdhënieve për zhvillimin e inovacionit dhe transferit të teknologjisë dhe dijes, [më shumë]

Faqe 5 nga 195 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 195