KosovaLive360

Teknologji

image

e enjte, 16 Shkurt, 2017

Nismat në teknologjinë informative nuk po mbesin vetëm ide

Njëri nga themeluesit e kompanisë kosovare Formon, Drin Hadri, kompani që prodhon printerë 3D, tregon se idea fillestare kishte qenë që të ofrojnë printimin si shërbim, mirëpo pasi u pajisën me një printer  të tillë, erdhën në përfundim se më shumë interesim kishte për vet printerin se sa për shërbimin. Ata krijuan prototipin e printerit [më shumë]

e mërkurë, 8 Shkurt, 2017

Samsung prezantoi serinë e re të telefonave Galaxy A në Prishtinë

Modelet e reja të telefonave të mençur janë pasuruar me dizajn të bukur, kamerë të përmirësuar dhe veçori shtesë që do ta bëjnë më të lehtë dhe më të thjeshtë përvojën ditore të përdoruesve. Prishtinë, 08 shkurt 2017 – Samsung Electronics Co., Ltd ka prezantuar sot serinë më të re të telefonave Galaxy A 2017, ku [më shumë]

e premte, 11 Nëntor, 2016

Programet për menaxhimin e pemishteve

Bujqësia çdo ditë e më shumë është duke u zhvilluar. Në ditet e sotme përdorimi i teknologjisë së avancuar është i madh, edhe tek ne në Kosovë ka filluar që të përdoren programe të avancuara. Programet i mundësojnë fermerit menaxhimin e pemishtes: planifikimin, monitorimin e motit dhe gjetjen e sëmundjeve, të dhënat mbi ekonomizimin e [më shumë]

e premte, 28 Tetor, 2016

Hapet konferenca e teknologjisë Informative KOSICT

Nën patronatin e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, sot në Prishtinë ka filluar punimet Konferenca e Teknologjisë Informative KOSICT. Në fjalën e tij para të pranishmëve të shumtë, kryeparlamentari Veseli theksoi edhe njëherë përkushtimin e tij për të qenë në krah të të gjitha iniciativave që lidhen me Teknologjinë Informative, përkatësisht [më shumë]

e premte, 30 Shtator, 2016

 Lansohet ueb platforma BEBA-KS nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë

Në kuadër të Qendrave Informuese për Shëndetin e Gruas, lansohet zyrtarisht ueb platforma (www.beba-ks.com) me informata të bazuara në dëshmi e qasshme në tri gjuhë për nënat, baballarët e familjarët në Kosovë. Vajzë apo djalë: kush dhe çka e vendos?; Si të bëheni super baba?; Cilat janë pozitat më të mira për të ndihmuar me dhimbjet [më shumë]

e martë, 27 Shtator, 2016

Ye! Pitching nxjerr në shesh e shpërblen ndërmarrësit e rinj kosovar

Prodhimi i mobiljeve për njerëzit me aftësi të kufizuara, një sistem për të llogaritur kursimet e kostos  për të kaluar në shfrytëzimin e energjisë diellore, si dhe një treg digjital për strehim të studentëve janë projektet fituese të garës për ndërmarrësit e rinj në ngjarjen Ye! Pitching, e cila ishte organizuar nga Departamenti për Zhvillim [më shumë]

Faqe 4 nga 195 1 2 3 4 5 6 7 8 9 195