KosovaLive360

Teknologji

image

e premte, 23 Shkurt, 2018

Mbahet kamp trajnimi në kuadër të projektit “Qytetet digjitale”

Pas fillimit zyrtar të projektit ”Qytetet Digjitale” në Mal të Zi dhe pas një sërë takimesh dhe ngjarjesh në Mbretërinë e Bashkuar, përfaqësues nga industria digjitale, nga 21 deri më 23 shkurt kanë pasur mundësinë që të bëhen pjesë e kampit intensiv të trajnimit në “Mokrin House”, qendra e parë dhe më e avancuar në [më shumë]

e martë, 20 Shkurt, 2018

Pranvera Hyseni shpërblehet me çmimin ‘”24 Under 24″, asteroidi merr emrin e saj

Pranvera Hyseni është shpërblyer nga SHBA me çmimin “24 Under 24”, i cili  ndahet për të rinjtë që arrijnë të bëjnë ndryshimin në botë dhe si rezultat një asteroid ka marrë emrin Pranvera Hyseni. Këtë emër e ka marrë nga Administrata Kombëtare Aeronautike Hapësinore Amerikane (NASA) në nderim të kosovares 22-vjeçare Pranvera Hysenit. Me këtë [më shumë]

e premte, 16 Shkurt, 2018

Trajnim në “PhP Laravel” organizuar nga Cacttus Education për vetëm 99 Euro

Shkolla e lartë profesionale Cacttus Education në partneritet me USAID vitin e kaluar kanë lansuar projektin tre-vjeçar “Partneriteti për Impaktin në TIK”. Ndër aktivitete e këtij projekti janë edhe trajnimet të cilat do të ofrohen në fushën e teknologjisë së informacionit me ndihmën e bashkëpunëtorëve të përfshirë në këtë projekt. Përmes këtij partneriteti do të [më shumë]

e enjte, 20 Korrik, 2017

Aplikacioni kosovar për telefona të menҫur për edukim seksual

Dea Rexhepi është rritur në një familje që ka diskutuar lirshëm për gjithҫka, përfshirë edhe temat seksuale. Ajo nuk hezitoi asnjëherë të bënte pyetje për trupin e saj dhe shëndetin mendor. “Unë lexoja gjithnjë kapitullin në librin e biologjisë dhe pyesja prindërit dhe motrat, që ishin më të vjetra se unë, për gjërat që unë [më shumë]

e enjte, 6 Korrik, 2017

DOKU.TECH-u vazhdon me edicionin tradicional gjatë DokuFest-it në Prizren

Me datën 05 Gusht, konferenca teknologjike DOKU.TECH do të mbahet në Kino Lumbardhi në Prizren si pjesë e festivalit te filmit, DokuFest. Për të katërtin vit me rradhë, DOKU.TECH-u sjell mendjet më të ndritura fushën e teknologjisë, inovacionit dhe dizajnit në Kosovë për të diskutuar Frikën, Shpresën dhe Gjithcka në Ndërmjet. DOKU.TECH është një ndër [më shumë]

e mërkurë, 7 Qershor, 2017

DOKU.TECH: Një ndër ngjarjet kryesore teknologjike po vjen në Prishtinë

DOKU.TECH, konferenca më e rëndësishme e teknologjisë në Ballkan po vjen për herë të parë në Prishtinë, duke sjellë disa prej mendjeve më kurioze  të botës për të diskutuar mënyrat në të cilat teknologjia formëson shoqëritë dhe jetët tona. Përgjatë të Shtunës dhe të Dielës, festivali do të prezantojë 15 folës, 3 ekspozita, 9 punëtori, [më shumë]

Faqe 3 nga 195 1 2 3 4 5 6 7 8 195