KosovaLive360

Kulturë

image

e premte, 16 Shkurt, 2018

Rita Ora më 17 shkurt në Prishtinë

Për nder të Dhjetëvjetorit të Pavarësisë së Kosovës, festimeve jubilare nesër do i bashkohet edhe këngëtarja me prejardhje nga Kosova dhe me famë botërore, Rita Ora. Rita Ora nesër do të arrijë në Kosovë në orën 13:00, kurse në orën 15:00, bashkë me Këshillin Organizativ për Shënimin e Dhjetëvjetorit të Pavarësisë, ajo do e mbajë

e premte, 16 Shkurt, 2018

Arben Zharku emërohet drejtor i Qendrës Kinematografike të Kosovës

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi ka emëruar Arben Zharkun në pozitën e drejtorit të Qendrës Kinematografike të Kosovës. Mandati i drejtorit është katërvjeçar dhe ky është mandati i dytë për Arben Zharkun. “Për katër

e premte, 16 Shkurt, 2018

Hapet shtandi i Kosovës në tregun e filmit të Berlinales

Qendra Kinematografike e Kosovës vazhdon prezencën e saj në tregun e madh të filmit, European Film Market, në festivalin prestigjioz Berlinale. Tregu i filmit është hapur më 15 shkurt 2018, dhe QKK edhe sivjet ndanë shtandin me

e premte, 16 Shkurt, 2018

“Orfeu” boton librin “Media dhe Integrimi Europian” nga Arben Fetoshi

Shtëpia botuese “Orfeu” nga Prishtina sapo e ka hedhur në treg librin “Media dhe Integrimi Europian” nga autori Arben Fetoshi. Libri i Dr. Arben Fetoshit ofron një perspektivë të qartë mbi rolin e pazëvendësueshëm të medieve dhe

e enjte, 15 Shkurt, 2018

Në 10-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës, MKRS-ja ndau çmimet për letërsi

Në kuadër të aktiviteteve të parapara që të organizohen sipas agjendës shtetërore për 10-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës, ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, në një ceremoni, ka bërë ndarjen e Çmimit Kombëtar për Vepër

e enjte, 15 Shkurt, 2018

“Kalimera Poetike” merr emrin e Basri Çapriqit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka vendosur që manifestimi letrar “Kalimera Poetike”, të cilin e organizon kjo shoqatë, në të ardhmen të mbajë emrin e poetit, studiuesit dhe pedagogut universitar prof. dr. Basri Çapriqi. Vendimi

Faqe 9 nga 1017 1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1,017