KosovaLive360

Kulturë

image

e martë, 6 Mars, 2018

Rrënohet shtëpia monument, e mbrojtur me ligjin për Qendrën Historike të Prizrenit

Në Qendrën Historike të Prizrenit është rrënuar shtëpia e familjes Hisarit, e cila gëzonte mbrojtje me Ligjin për Qendrën Historike të Prizrenit. Kjo shtëpi është e listuar në shtojcën II të këtij Ligji përkatësisht Monumentet Kulturore në Qendrën Historike të Prizrenit. Aty shkruan se shtëpia e Hilmi Hisarit i takonte shekullit XIX. Sipas informatave fillestare

e mërkurë, 28 Shkurt, 2018

Hacking Urban Space sjell një seri të filmave

A munden filmat me e ndryshu shoqërinë? Ndoshta, sepse filmat dokumentarë mund ti frymëzojnë njerëzit për të vepruar dhe për të bërë ndryshime në shoqërinë ku jetojnë. DokuFest, Anibar dhe Termokiss i kanë bashkuar forcat që përmes projektit HACKING URBAN

e premte, 23 Shkurt, 2018

‘Ekspozita Bazë’ prezanton artefakte të rralla e të rëndësishme të kulturës e historisë së Kosovës

Eksponate të periudhave të ndryshme të trashëgimisë kulturore nga periudha e Neolitit e deri te Shpallja e Pavarësisë së Kosovës më 2008, janë prezantuar sot në hapjen e ‘Ekspozitës Bazë’ në Muzeun e Kosovës, e para e

e enjte, 22 Shkurt, 2018

Dua Lipa, këngëtarja më e mirë në Brit Awards 2018

Këngëtarja kosovare, Dua Lipa është zgjedhur artistja më e mirë në ceremoninë Brit Awards 2018 në Londër. Ajo natën e ceremonisë  ka qenë e nominuar në 5 kategori dhe ka fituar dy çmime, duke u bërë kështu këngëtarja më

e mërkurë, 21 Shkurt, 2018

MKRS shpall konkursin për përkrahje të projekteve kulturore për vitin 2018

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka bërë publike thirrjen për përkrahjen financiare të projekteve kulturore për vitin 2018 për organizatat e regjistruara si OJQ (sipas kërkesave të legjislacionit në fuqi për lirinë e asocimit në organizata

e dielë, 18 Shkurt, 2018

Në EFM do të shfaqen dy filmat e mbështetur nga QKK, ‘Martesa’ dhe ‘Kthimi’

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, po qëndron në Republikën e Gjermanisë ku po merr pjesë në edicionin e 68-të të Festivalit të Filmit “Berlinale”. Ministri Gashi vizitoi shtandin e QKK-së, të Berlinales, së bashku

Faqe 8 nga 1017 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1,017