KosovaLive360

Kulturë

image

e premte, 16 Mars, 2018

‘Aga’ në mesin e 23 projekteve të përzgjedhura për ‘Meeting Point’ në festivalin e Vilniusit

Njëzetë e tre projekte filmike do të prezentohen në edicionin e nëntë të Meeting Point – Vilnius që do të mbahet prej 27 deri 29 mars 2018, gjatë festivalit Vilnius International Film Festival ‘Kino Pavasaris’. “Meeting Point – Vilnius” është ngjarje e industrisë së filmit ku marrin pjesë profesionistë të industrisë nga Lituania, shtetet Baltike

e premte, 16 Mars, 2018

MKRS: Vihet gurthemeli i Qendrës së Kulturës në Rogovë të Hasit, 1.2 mil. €

Rogova e Hasit bëhet me Qendër të Kulturës. Sot është vënë gurthemeli i Qendrës, investim kapital ky i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, në vlerë prej 1.2 milionë euro, dhe që do të zgjasë dy vite

e premte, 16 Mars, 2018

Docomomo International reagon rreth punimeve në ish sheshin “Bashkim Vllaznimi”

Docomomo International – Komiteti Ndërkombëtar i Dokumentimit dhe Konzervimit të Objekteve, Sajteve dhe Lagjeve të Lëvizjës së Modernizmit, dëshiron ta ngrejë vëmendjen e opinionit të gjërë për rrezikun që i kanosët monumentit të Bashkim- Vllaznimit në Prishtinë.

e mërkurë, 14 Mars, 2018

MKRS: Nënshkruhet marrëveshja për tarifat e përgjithshme

Pas afër 5 viteve të negociatave mes Shoqatës për Menaxhimin Kolektiv të të Drejtave APIK dhe mediave, në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, është nënshkruar sot marrëveshja për tarifat e përgjithshme që duhet të paguajnë mediat,

e hënë, 12 Mars, 2018

MAShT drejt anëtarësimit në COST

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, priti Konsullin e Nderit të  Kosovës në Austri, David Ungar-Klein, me të cilin bisedoi rreth zhvillimeve aktuale në sektorin e arsimit në Kosovë dhe mundësitë e bashkëpunimit të mëtutjeshëm

e hënë, 12 Mars, 2018

Emërohet komisioni që do të bëjë vlerësimin e vërtetimeve për sponosorizim në kulturë

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka nënshkruar sot vendimin për emërimin e Komisionit për shqyrtimin dhe vlerësimin e kërkesave për lëshimin e vërtetimit për sponsorizime në fushën e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, me një

Faqe 7 nga 1017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1,017