KosovaLive360

Kulturë

image

e premte, 13 Prill, 2018

MKRS për “Ibrahim Kodra Swiss Foundation” ndan 10 mijë €

Në kabinetin e ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, është nënshkruar edhe një memorandum bashkëpunimi me “Ibrahim Kodra-Swiss Foundation”. Qëllimi i këtij memorandumi është mbështetja financiare për aktivitetet e arkitektëve të rinj nga Kosova me rastin e pjesëmarrjes në ngjarjen kolaterale “New Urbanistic” në Bienalen e Arkitekturës së Venedikut për vitin 2018, për

e mërkurë, 11 Prill, 2018

Veshjet dhe simbolet si artifakte për ringjalljen e traditës

Disa të rinj prishtinas, kryesisht me ambicie për art, kulturë, modë e dizajn u përkushtuan me shumë energji drejt ringjalljes dhe kultivimit të traditës sonë kulturore përmes punimit të veshjeve, si artefakte. Para dy vitesh, disa nxënës

e mërkurë, 11 Prill, 2018

Anibar: Thirrje për nxënës, Akademia e Animacionit

Akademia e Animacionit është program i pari në Kosovë që do të shërbejë për aftësim e të rinjve në fushën e filmit të animuar edhe në qytetin e Prishtinës, në hapësirën e Bibliotekës “Hivzi Sulejmani” në Dardani.

e martë, 10 Prill, 2018

Filloi edicioni i 16-të i Javës së Biblotekës Kombëtare të Kosovës

Sot ka filluar edicioni i 16-të i Javës së Biblotekës Kombëtare, aktivitet ky i përvitshëm që shënon Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani”. Këtë viti temë e javës do të jetë “Arsimimi dhe Trajnimi Bibliotekar” dhe do

e martë, 10 Prill, 2018

Anibar mbyll thirrjen për filma më 30 prill 

Thirrja e Anibar për filma të animuar për vitin 2018 mbyllet me datën 30 prill. Mos e humbisni shancën që filmat tuaj të shfaqen këtëvit në edicionin e nëntë të festivalit ndërkombëtar të filmit të animuar Anibar i cili këtë vit mbahet prej 13-19 gusht në Pejë.

e hënë, 2 Prill, 2018

Thirrja për filma të animuar është e hapur deri më 30 prill

Thirrja e Anibar për filma të animuar për vitin 2018 mbyllet me datën 30 prill. Mos e humbisni shancën që filmat tuaj të shfaqen këtë vit në edicionin e nëntë të festivalit ndërkombëtar të filmit të animuar

Faqe 5 nga 1017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1,017