KosovaLive360

Kulturë

image

e enjte, 24 Maj, 2018

Pavijoni i Kosovës në Venedik, prezantim i suksesshëm i shtetit të Kosovës

Në Venedik të Italisë ka nisur punimet edicioni i 16-të i Ekspozitës Ndërkombëtare të Arkitekturës së Bienales së Venedikut ku edhe zyrtarisht Kosova ka hapur Pavijonin e saj “Qyteti është gjithandej”, të kuratores Eliza Hoxha, ndërsa Jehona Shyti, komisionere nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit. Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, hapi

e mërkurë, 23 Maj, 2018

Fillon festivali “Mirëdita, dobar dan!” 2018, nga 30 maj – 02 qershor

Edicioni i radhës i Festivalit “Mirëdita, dobar dan!” do të organizohet në Begorad nga data 30 maj deri 02 qershor 2018. Kjo është një mundësi unike për të prezantuar skenën artisktike dhe kulturore të Kosovës për audiencën

e martë, 22 Maj, 2018

MKRS: Nënshkruhet memorandum i bashkëpunimit për Qendrën e edukimit jo-formal për rini

Pas vizitës, në fillim të këtij muaji, e ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, në SHBA, ku ka qëndruar në degën e Amerikës së organizatës botërore për rini YMCA, në MKRS është nënshkruar memorandumi i

e enjte, 17 Maj, 2018

FemArt-festivali më i madh i artisteve dhe aktivisteve në Ballkan nis javën e ardhshme

FEMART është festivali i parë dhe i vetëm feminist në Kosovë, njëherësh më i madhi në rajonin e Ballkanit duke fillur nga data 25-30 maj do të shënojë vitin e gjashtë të organizimit. Ndryshe nga herat e kaluara,

e enjte, 17 Maj, 2018

Filmi “Martesa” në Sydney Film Festival

Edicioni i 65-të i festivalit të filmit ne Sidnei “Sydney Film Festival” (6-17 korrik), në parneritet me “European Film Promotion” dhe “Screen International” shpalli këtë javë “Europe! Voices of Women in Film”: një program i 10 filmave

e martë, 15 Maj, 2018

Qeveria miraton koncept-dokumentin për filarmoninë, operën dhe baletin

Në mbledhjen e Qeverisë, ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi ka propozuar për miratim Koncept Dokumentin për Filarmoninë, Operën dhe Baletin, dokument i cili parasheh definimin e aspektit normativ për këto institucione të kulturës. Ministri,

Faqe 1 nga 1017 1 2 3 4 5 6 1,017