KosovaLive360

Ushqimi

image

e enjte, 26 Janar, 2017

Vetëdijësimi për përdorimin e antibiotikëve në ushqime

Antibiotikët janë substanca që përdoren për trajtimin e sëmundjeve në njerëz dhe kafshë. Këto substanca gjithashtu zvogëlojnë mundësinë e transmetimit bakterial nga kafshët tek njerëzit. Veterinerët punojnë me fermerët në mënyrë të vazhdueshme, për vetëdijësimin e përdorimit të antibiotikëve në kafshë dhe të sigurohet ushqim i sigurt për konsumatorë. Disa nga qëllimet kryesore të përdorimit

e martë, 24 Janar, 2017

Aditivët në ushqim

  Aditivët kryejnë funksione të dobishme në një shumëllojshmëri ushqimesh. Ata janë kemikate që përdoren për të ruajtur gjendjen, ngjyrën, shijen dhe cilësinë e ushqimeve. Disa prej aditivëve (shtesave) mund të eliminohen nëse ne pranojmë t’i kultivojmë,

e hënë, 16 Janar, 2017

Ushqimet e pasur me vitaminë D

Vitaminat janë materiet organike të cilat gjenden në bimë, shtazë dhe mikroorganizma. Vitaminat mundësojnë zhvillimin normal të proceseve metabolike prandaj organizmit i nevojiten çdo ditë, në sasi të ndryshme, por kryesisht të vogla. Për të pasur një

e mërkurë, 11 Janar, 2017

Kërpudhat e egra dhe të kultivuara

Kërpudhat kanë qenë të njohura shumë herët. Ekzistojnë rreth 10 mijë lloje të ndryshme të kërpudhave në botë dhe disa prej tyre edhe janë shfrytëzuar për shërim të sëmundjeve të caktuara në kohërat më të hershme. Ato

e mërkurë, 16 Nëntor, 2016

Qëndrueshmëria ekonomike e pemëve të imëta

Zhvillimi ekonomik dhe qëndrueshmëria ekonomike e fermës janë faktorët kyçë për një zhvillim sa më të suksesshëm të bujqësisë. Sektori i pemëve të imëta është bërë njëra ndër kategoritë më profitabile në Kosovës duke pasur një ekspandim

e mërkurë, 16 Nëntor, 2016

Kosovarët dalëngadalë po vetëdijësohen për ushqimet bio

Interesimi për t’u ushqyer shëndetshëm është në rritje të vazhdueshme, kjo vjen si arsye e fillimit të vetëdijësimit të njerëzve rreth përfitimeve shëndetësore. “Po të krahasoj njerëzit dhe kërkesat e tyre ushqimore para 4 vitesh, ndryshimet janë drastike.

Faqe 1 nga 226 1 2 3 4 5 6 226