KosovaLive360

Shëndeti

e hënë, 8 Maj, 2017

Aborti i vullnetshëm, “vrasje për një jetë të re”

Kosova në krahasim me disa prej vendeve fqinje, së paku sipas Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), ka një numër më të vogël abortesh: prej fillimit të vitit deri në tetor të 2016 në Kosovë janë shënuar vetëm 87 aborte. Abortet u kryhen nga femrat prej moshës 15 deri në moshën 45 vjeçare. Nuk dihet

e martë, 7 Mars, 2017

Obeziteti nuk e ka ndërmend të na anashkalojë

E.K. 38 vjeçare nga komuna e Lipjanit thotë se për shkak të mbipeshës jo vetëm që ka pasur ngacmime nga shoqëria por edhe probleme me shëndetin. “Jam diku rreth 86 kilogramë që janë tepër për gjatësinë që

e shtunë, 25 Shkurt, 2017

Numri më alarmant i përdoruesve të marihuanës janë shkollarët e mesëm

Që nga fillimi i vitit shkollor 2016-2017, Drejtoria Rajonale e Policisë për rajonin e Prishtinës (DRP) ka inicuar gjithsej katër raste për përdorimin apo shpërndarjen e drogave në objektet shkollore dhe ka arrestuar pesë persona, dy prej

e hënë, 16 Janar, 2017

Ushqimet e pasur me vitaminë D

Vitaminat janë materiet organike të cilat gjenden në bimë, shtazë dhe mikroorganizma. Vitaminat mundësojnë zhvillimin normal të proceseve metabolike prandaj organizmit i nevojiten çdo ditë, në sasi të ndryshme, por kryesisht të vogla. Për të pasur një

e hënë, 2 Janar, 2017

Gjidhënia në publik: Proces i të ushqyerit, jo turp!

Si nënë e re, Krenare Salihu, rrëfen se ka pasur paragjykime të shumta në rastet e ushqyerjes së foshnjës së saj në vendet publike, duke thënë se vështrimet e të tjerëve me habi se si dikush ushqen

e mërkurë, 2 Nëntor, 2016

Rregulla të përditshme për ushqim të sigurtë

Ushqimi na ofron lëndët ushqyese të nevojshme për një shëndet të mirë. Sipas Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO), siguria ushqimore  lidhet me proceset e trajtimit, ruajtjes dhe përgatitjes së ushqimit për parandalimin e infeksioneve dhe ndihmën

Faqe 1 nga 234 1 2 3 4 5 6 234