KosovaLive360

Familja

image

e hënë, 9 Tetor, 2017

Raportimi i dhunës ndaj fëmijës: Ndërmjet hezitimit dhe paragjykimeve

Edhe në Kosovë ende ekziston një numër prindërish të cilët mendojnë se fëmijët mund të disiplinohen me masa të dhunshme ndërkohë që rrahja mbetet një nga format më të përhapura të kinse edukimit të fëmijëve. Ky lloj agresiviteti paraqet problem në vete. Kur nënat apo baballarët  janë pyetur mbi praktikat e edukimit në shtëpi ata

e premte, 12 Maj, 2017

“Azili” për pleqëri dalëngadalë lirohet nga mendësia e trashëguar?!

Vendosja e të moshuarve në Shtëpinë e Pleqve dhe rrjedhimisht edhe përfundimi i ciklit jetësor aty, nuk ka qenë një ide aq edhe e afërt me kulturën dhe mentalitetin e shqiptarëve. Pak nga paragjykimi se të moshuarit

e mërkurë, 22 Shkurt, 2017

Mbajtja e mbiemrit, synim për ruajtjen e identetitit pas martesës

Kumrie Gashi, si shumë gra të tjera në Kosovë, e ndërroi mbiemrin e saj kur u martua. Të gjitha gratë në familjen e saj kishin vepruar ashtu dhe ajo shpreson se edhe më tej të vazhdojnë me

e premte, 10 Shkurt, 2017

Karriera po bëhet faktor në rritje në planifikimin e familjes

Besiana Behrami, studente e Fakultetit Juridik në Universitetin e Prishtinës thotë se për tani prioritet është krijimi i familjes, të gjejë një bashkëshort dhe të bëjë fëmijë. “Në radhë të parë për mua vjen familja e pastaj

e premte, 3 Shkurt, 2017

Toleranca e shtuar për liri individuale, heq vellon e tabusë nga shkurorëzimet

Gentiana Terpeza, 35 vjeçare nga Prishtina, ka një vit e gjysmë që është shkurorëzuar nga bashkëshorti i saj, me të cilin ishte e martuar për 10 vjet. Ajo thotë se pas shkurorëzimit ndihet më mirë dhe sikur

e mërkurë, 1 Shkurt, 2017

Një trend në rritje: martesat e hershme në mesin e kosovarëve

Mervete Hashani, tash 24 vjeçare u detyrua nga familja e saj të martohej kur ishte e mitur. Ajo thotë se nuk dëshironte të martohej aq herët sepse kishte synime për të ardhmen, të cilat prindërit ia shuan

Faqe 1 nga 184 1 2 3 4 5 6 184