KosovaLive360

Ekonomia

image

e martë, 24 Prill, 2018

Kosovës i garantohet mbështetje për projektet në fushën e energjisë

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, së bashku me ministrin e Financave, Bedri Hamza, po qëndrojnë në Uashington, ku morën pjesë në takimet pranverore të Bankës Botërore dhe Korporatës Financiare Ndërkombëtare për çështje ekonomike, me fokus të veçantë, të energjisë. Ministrat Lluka dhe Hamza zhvilluan takim me Cyril Muller, [më shumë]

e hënë, 23 Prill, 2018

Kompania miliardëshe e minierave nga Kanadaja interesohet për zinkun e Kosovës

Zv. kryeministri i Kosovës Dardan Gashi, i cili njëherësh është edhe ministër i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, priti një delegacion të kompanisë Trevali, kompani kjo e fokusuar në sektorin e minierave në veçanti atë të zinkut. Në prezantimin e kësaj kompanie, Mark Cruise, që është president dhe CEO i kompanisë, tregoi për operacionet të cilat [më shumë]

e premte, 20 Prill, 2018

FMN përgëzon Kosovën për stabilitet financiar

Ministri i Financave Bedri Hamza në kuadër të takimeve pranverore në Fondin Monetar Ndërkombëtar dhe Bankën Botërore në Vashington të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u takua me zëvendësdrejtorin Menaxhues të Fondit Monetar Ndërkombëtar, Tao Zhang. Me këtë rast, ministri Hamza e njoftoi Zhang për progresin të cilin e ka arritur Kosova në  zhvillimit e [më shumë]

e premte, 20 Prill, 2018

Dogana rriti numrin e zbulimeve të kundërvajtjeve për 47% në lojërat e fatit

Në kuadër të parandalimit të veprimtarive ilegale, njësit e doganës që nga fillimi i vitit kanë rritur kontrollet duke rritur numrin e zbulimeve të aktiviteteve ilegale për 47% më shumë se vitin e kaluar. Si rrjedhojë e kontrolleve të shtuara dhe rritjen e zbulimeve, kundërvajtje doganore tek lojërat e fatit deri tani kanë arritur ne [më shumë]

e enjte, 19 Prill, 2018

Beqaj: CETEP synon shfrytëzimin e potencialit të NVM kosovare për rritjen e punësimit

Qeveria e Republikës së Kosovës ka miratuar sot nismën për negocimin e Marrëveshjes për bashkëfinancimin dhe zbatimin e përbashkët të Projektit “CETEP (Creating Employment Through Export Promotion)-Krijimi i vendeve të reja të punës përmes promovimit të eksportit”. Marrëveshja do të lidhet në mes të Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë së Republikës së Kosovës dhe Ministrisë [më shumë]

e enjte, 19 Prill, 2018

Thesari amerikan dhe USAID vlerësojnë performancën pozitive të Ministrisë së Financave

Ministri i Financave Bedri Hamza gjatë vizitës zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka zhvilluar takim me zyrtarët e lartë të Thesarit Amerikan dhe USAID-it Larry McDonald dhe Gretchen Birkle. Me këtë rast, Hamza i njoftojë zyrtarët e lartë të Thesarit Amerikan dhe USAID-it me progresin e Kosovës në fushën e financave që ka [më shumë]

Faqe 6 nga 764 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 764