KosovaLive360

Ekonomia

image

e enjte, 3 Maj, 2018

Kompania franceze “Orange” e interesuar të investojë në Telekomin e Kosovës

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ka pritur në takim zyrtarë të lartë të kompanisë franceze të Telekomit “Orange”, të kryesuar nga Claude Bartolone, të cilët kanë shprehur interesim për investime në Telekomin e Kosovës. Me këtë rast, kryeministri Haradinaj ka njoftuar përfaqësuesit e kësaj kompanie për prioritetet [më shumë]

e enjte, 3 Maj, 2018

Kosovë-Luksemburg bashkëpunim në fushën e kompetencës profesionale dhe teknologjisë informative

Ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj, është takuar sot me ambasadorin jo rezident të Dukatit të Madh të Luksemburgut Paul Schmit, në një takim të dhe miqësor. Takimi i përbashkët i ministrit Beqaj dhe ambasadorit Schmit kishte karakter informues, si dhe shqyrtim i mundësive për bashkëpunim në mes të Luksemburgut dhe Kosovës [më shumë]

e mërkurë, 2 Maj, 2018

KEK: Menagjmenti i KEK, shembull i mirë i respektimit të drejtave të punëtorëve

Menaxhmenti i Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) në vazhdimësi ka mbështetur kërkesat e punëtorëve të saj dhe brenda kompetencave dhe mundësive financiare në vazhdimësi ka rritur pagat e punëtorëve  dhe ka krijuar kushte më të mira dhe më të favorshme. Si asnjë institucion tjetër, kompani publike apo private në vend, Korporata Energjetike e Kosovës ka [më shumë]

e mërkurë, 2 Maj, 2018

ShBK: Qasja në financim nga bankat e Kosovës më e larta në rajon

Sipas raportit të fundit të OECD ‘Konkurueshmëria në Evropën Juglingore’, qasja në financimin nga bankat është më e larta në rajon. Në këtë raport për vitin 2018, sektori bankar në Kosovë vlerësohet në superlativ në kategoritë të cilat merren për bazë për përcaktimin e qasjes në financa siq është konkurrenca në sektorin bankar, kërkesat për [më shumë]

e hënë, 30 Prill, 2018

AKP shpërndan fondet e 20% për 1.499 punëtorë të 11 ndërmarrjeve shoqërore

Në prag të 1 majit, ditës së punëtorëve dhe pasi që janë krijuar kushtet ligjore të parapara me legjislacionin në fuqi që e rregullojnë çështjen e shpërndarjes së fondeve të 20%-it, Agjencia Kosovare e Privatizimi (AKP) ka përgatitur dokumentacionin përkatës për shpërndarjen e fondeve të 20%-it për punëtorët e kualifikueshëm të këtyre ndërmarrjeve shoqërore. Shuma e [më shumë]

e shtunë, 28 Prill, 2018

MF bën hapa të mëdhenjë në harmonizimin ligjor në fushën e tatimeve

Ministria e Financave në kuadër të Planit të punës ka përfshirë në Programin e saj për vitin 2018 edhe hartimin e Koncept-dokumentit për trajtimin e kuadrit ligjor të tatimeve dhe procedurave në fushëveprimin e Administratës Tatimore, me qëllim që të hapet rruga për ndryshim plotësimin e tre ligjeve ekzistuese tatimore si dhe hartimin e ligjit [më shumë]

Faqe 4 nga 764 1 2 3 4 5 6 7 8 9 764