KosovaLive360

Ekonomia

image

e martë, 15 Maj, 2018

Gjermania dhuron Kosovës grant në vlerë 5 mil. € për menaxhimin e mbeturinave

Qeveria e Kosovës e përfaqësuar nga Ministria e Financave dhe Qeveria e Republikës Federale të Gjermanisë, e përfaqësuar nga Banka Zhvillimore Gjermane (KfW), kanë nënshkruar sot dy Marrëveshje Grant për projektet “Programi i Menaxhimit të Mbeturinave të Ngurta”, në vlerë prej 4 milionë euro dhe “Shërbime Profesionale të Pranuesit [më shumë]

e hënë, 14 Maj, 2018

OAK: Pushimi i lehonisë të mbulohet 100% nga shteti

Në kuadër të takimeve të përbashkëta, Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) organizoi një tryezë me gratë afariste, ku u diskutua për sfidat e shumëta të të bërit biznes, duke përfshirë edhe  Ligjin e punës, respektivisht ligjin e lehonisë, i cili konsiderohet si një ligj me interes për mbarë shoqërinë. Të ftuara në këtë tryezë ishin [më shumë]

e hënë, 14 Maj, 2018

Kosova dhe Iowa avancojnë bashkëpunimin në fushën ekonomike

Nën organizimin e Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, delegacioni nga shteti amerikan i Iowas, i përbërë nga ligjvënës, përfaqësues të institucioneve publike e private, e të institucioneve edukative vizitoi disa kompani kosovare për t’u njohur me punën që ato bëjnë si dhe me produktet që prodhojnë, ndërsa një pritje për nder të tyre u organizua [më shumë]

e enjte, 10 Maj, 2018

Kompania Vermeer nga Iowa e interesuar për investime në Kosovë

Mstri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka priti sot një delegacion të Kompanisë Vermeer nga Iowa/SHBA, të kryesuar nga Markos Georgantas – menaxher i përgjithshëm, me të cilët diskutoi për kushtet e përgjithshme për investime në Kosovë dhe resurset që ka vendi ynë. Duke pasur parasysh profilin e veprimtarisë së kësaj kompanie amerikane, Lluka u ndal [më shumë]

e enjte, 10 Maj, 2018

IFC dhe Qeveria zvicerane ndihmon Kosovën të përmirësojë biznesin dhe të rrisë investimet

IFC-ja, anëtare e Grupit të Bankës Botërore, ka nënshkruar një marrëveshje me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë të Kosovës për të ndihmuar në përmirësimin e mjedisit të biznesit përmes reformimit të sistemit të inspektimeve të biznesit, duke thjeshtuar procedurat administrative dhe duke ofruar shërbime më të mira për investitorët. Marrëveshja është pjesë e Projektit të [më shumë]

e mërkurë, 9 Maj, 2018

Dogana kap 48.000 copë cigare të kontrabanduara në tri rajone të ndryshme të Kosovës

Njësitet e doganës gjatë këtyre ditëve kanë konfiskuar në disa raste të ndara sasi të konsiderueshme të duhanit, më saktësisht 48.000 copë cigare. Fillimisht gjatë kontrollës rutinore në aksin rrugor drejtimi Lipjan –Magurë është ndaluar një automjet me targa të Kosovës ku pas kontrollit rezultojë me sasi të konsiderueshme të duhanit pa banderola të cilat [më shumë]

Faqe 2 nga 764 1 2 3 4 5 6 7 764