KosovaLive360

Ekonomia

image

e premte, 25 Maj, 2018

Beqaj: Qeveria e Kosovës e përkushtuar të ndjek strategji konservatore të politikës makroekonomike

Me ftesë të Presidencës se Këshillit të Bashkimit Evropian, ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj, ka marrë pjesë në Dialogun Ekonomik dhe Financiar në mes të Bashkimit Evropian, vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë, në nivel politik, që është mbajtur në Bruksel. Fokusi i këtij dialogu [më shumë]

e mërkurë, 23 Maj, 2018

OAK:  Kuvendi i Kosovës votoi kundër investimeve dhe zhvillimit të vendit

Oda e Afarizmit të Kosovës me shqetësim të madh e mori lajmin për refuzimin për ndryshimin e ligjit për shoqëri tregtare, nenit 34, pika 2 nga ana e parlamentit të Kosovës. OAK vlerëson se me këtë nen, Kuvendi i Kosovës ka shkelur kushtetutën e Republikës së Kosovës, kapitulli 1, neni 10, ku thuhet se: Ekonomia [më shumë]

e martë, 22 Maj, 2018

ATK, së shpejti me shërbim të ri, moduli për menaxhimin e rimbursimeve

Administrata Tatimore e Kosovës përmes sistemit elektronik EDI është duke punuar që të nxjerr modulin e ri të rimbursimit, i cili ka  për qëllim menaxhimin e kërkesave për rimbursim të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar, Tatimit në të Ardhurat Personale, si dhe Tatimit në të Ardhurat në Korporata të cilat pranohen në mënyrë elektronike, me [më shumë]

e premte, 18 Maj, 2018

Hamza falënderon Qeverinë e SHBA-së, për mbështetjen e zhvillimit të shtetit të Kosovës

Ministri i Financave, Bedri Hamza takoi ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Greg Delawie, ku e falënderoi për mbështetjen që Qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës po e jep në zhvillimin e shtetit të Kosovës duke përfshirë edhe shumë projekte në Ministri të Financave siç janë projektet e mbështetura nga USAID dhe Thesari [më shumë]

e enjte, 17 Maj, 2018

ATK sekuestron dokumentacion dhe fakte tjera për shmangie nga tatimi

Departamenti i Hetimeve Tatimore dhe Inteligjencës (DHTI) ka zhvilluar një aksion të gjerë në 6 lokacione të ndara, nën dyshimin e veprës penale shmangie nga tatimi. Lokacionet e bastisura kanë qenë: 3 lokacione në Ferizaj (2 subjekte tatimore dhe 1 zyrë e kontabilitetit), 1 lokacion në Kamenicë (1 subjekt tatimor), 1 lokacion në Prishtinë (1 zyrë e kontabilitetit) [më shumë]

e enjte, 17 Maj, 2018

ATK: Dorëzimi i plikove me kuponë fiskal

Administrata Tatimore e Kosovës njofton të gjithë qytetarët të cilët janë fitues nga  rimbursimi i kuponëve  fiskal për periudhën TM1 2018, se afati për dorëzim të plikove është vetëm deri nesër me datë 18 Maj 2018, nga ora 8:00-16:00. Tërheqja e numrave potencial fitues është transmetuar drejtpërdrejt në RTK, ku janë tërhequr tre numra potencial [më shumë]

Faqe 1 nga 764 1 2 3 4 5 6 764