KosovaLive360

Dokufest

e shtunë, 23 Prill, 2016

ReMusica dhe DokuFest bashkojnë forcat për edicionet e radhës

Festivali i muzikës ReMusica dhe ai i filmit DokuFest për herë të parë kanë filluar bashkëpunimin për edicionet e tyre të 15-ta. Përmes një kumtese është bërë e ditur se një gjë e tillë është planifikuar shimë vite më parë, por që ka ardhur në këtë edicion. Bashkëpunimi i [më shumë]

e shtunë, 19 Mars, 2016

Princi Charles u takua me drejtuesit e DokuFest-it

Princi i Wales, Charles dhe Dukesha e Cornwall, Camilla, kanë arritur mbrëmjen e 18 marsit në Kosovë për një vizitë dy ditore, ku u pritën në takime nga krerët më të lartë të shtetit. Gjatë qëndrimit në Kosovë Princi Charls ndau kohë që të vizitoi edhe qytetin e Prizrenit, ku u takua për së afërmi [më shumë]

e premte, 4 Mars, 2016

DokuFest fton filmbërësit e rijnë në projektin “Rec’on the future!”

Festivali i filmit të shkurtër dhe dokumentar DokuFest ka hapur thirrjen e aplikimit për programin e trajnimit për prodhimin e dokumentarëve dhe thërret pjesëmarrësit mes moshës 18-25 vjeç nga Kosova, Shqipëria, Bullgaria, Bosnje dhe Hercegovina, Serbia, Maqedonia, Rumania, Greqia, Kroacia, Italia, Spanja dhe Franca të aplikojnë. Projekti “Rec’on the future!” ka për qëllim të ofrojë [më shumë]

e enjte, 3 Mars, 2016

Më shumë se 4.500 filmbërës aplikuan për DokuFest 2016

Festivali i filmit të shkurtër dhe dokumentar, DokuFest, ka mbyllur konkursin për filmat pjesëmarrës për edicionin e 15-të më radhë, që do të mbahet gjatë verës së këtij viti në Prizren. Organizatorët e festivalit njoftojnë se ata përmes kësaj thirrje të hapur kanë pranuar mbi 4.500 aplikacione. Filmat pritet të përzgjidhen dhe të shpërndahen në [më shumë]

e martë, 1 Mars, 2016

DokuFest ndikon dukshëm në rritjen e të hyrave të Prizrenit

Një analizë e realizuar nga Instituti për Studime të Avancuara GAP dhe e titulluar “Ndikimi Ekonomik i DokuFestit 2015 si dhe parashikimet për 2016 -2018” është publikuar të martën në Prishtinë. Sipas këtij hulumtimi, përfituesit kryesor nga ky festival dhjetë ditor i filmit dokumentar dhe të shkurtër ishin bizneset lokale në qytetin e Prizrenit, siç janë [më shumë]

e hënë, 21 Dhjetor, 2015

DokuFest hap konkursin për kampin pranveror

Festivali i filmit të shkurtër dhe dokumentar, DokuFest, që mbahet çdo vit në qytetin e Prizrenit, ka hapur konkursin për të rinjtë që duan të jenë pjesë e kampit pranveror “Shkolla dhe filmi dokumentar – Promovimi i vlerave demokratike të të drejtave të njeriut përmes filmit”. DokuFest i fton të gjithë nxënësit që të aplikojnë [më shumë]

Faqe 6 nga 27 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 27