KosovaLive360

Dokufest

e mërkurë, 22 Qershor, 2016

DokuFest hap konkurs për tridhjetë vende pune

Festivali i Filmit të Shkurtër dhe Dokumentar, DokuFest, ka hapur një konkurs për tridhjetë vende pune, ku kërkohen persona të fushave të ndryshme që do ndihmojnë në organizimin dhe mbarëvajtjen e edicionit të 15-të. Të gjitha pozitat janë të karakterit të përkohshëm për t’i përmbushur pozitat teknike dhe administrative. [më shumë]

e hënë, 20 Qershor, 2016

“Home”, filmi që tregon se të gjithë popujt mund të jenë refugjatë

Lufta për mbijetesë, ikja, përndjekja e dhimbja shpalosen në njëzet minuta. Familja e Jack O’Connell dhe Holly Grainger përjetojnë atë që kosovarët e kishin përjetuar para 17 vjetësh. Duke qenë se vitet e fundit kanë shënuar krizën më të madhe të refugjatëve që nga Lufta e Dytë e Botërore, këtë ndjenjë i bie ta kenë [më shumë]

e hënë, 20 Qershor, 2016

DokuFest hap thirrjen për vullnetarë

Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Shkurtër dhe Dokumentar, DokuFest, ka hapur thirrjen për të interesuarit që duan të jenë vullnetarë të këtij festivali në kuadër të edicionit të 15-të dhe rrjedhimisht të ndihmojnë në mbarëvajtjen e tij. Programi i vullnetarëve të DokuFest-it mobilizon një ekip vullnetarësh entuziastë, të përkushtuar dhe kreativ. DokuFest-i i konsideron ata [më shumë]

e mërkurë, 15 Qershor, 2016

“Home”, filmi i inspiruar nga DokuFest, së shpejti në kinematë britaneze

Filmi artistik i metrazhit të shkurtër “Home”, i inspiruar gjatë Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Shkurtër dhe Dokumentar, DokuFest, do të jepet premierë në kinematë e Britanisë së Madhe, që nga 20 qershori. Skenarin dhe regjinë e filmit e ka bërë Daniel Mulloy, ndërsa me rolet kryesore paraqitën aktorët Jack O’Connell, fitues i cmimit BAFTA, [më shumë]

e martë, 14 Qershor, 2016

DokuFest hap thirrjen për punëtorinë “Kino Kabaret”

Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Shkurtër dhe Dokumentar, DokuFest, ka hapur thirrjen për punëtorinë “Kino Kabaret”, e cila sivjet organizohet për të pestën herë me radhë. Thirrja për aplikim është e hapur për pjesëmarrësit nga të gjitha kualifikimet, aftësitë dhe përvojat përfshirë këtu regjisorë, skenaristë, kameramanë, aktorë, mjeshtër zërimi dhe ndriçimi, montazhier, muzikantë, make-up artistë, [më shumë]

e martë, 10 Maj, 2016

Edhe fëmijët e Prizrenit votuan për “Young Audience Award”

Rreth gjashtëdhjetë fëmijë nga shkolla të mesme të Prizrenit u bënë pjesë e Akademisë Evropiane të Filmit përmes “Çmimit të Jurisë së Re”. Kjo është hera e tretë që kjo garë organizohet në Kosovë, ndërsa është hera e pestë që në mbi njëzet qytete të Evropës filmat shikohen dhe votohen në mënyrë të sinkronizuar. Kësaj here [më shumë]

Faqe 5 nga 27 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 27