KosovaLive360

Dokufest

e shtunë, 13 Gusht, 2016

Dita përmbyllëse e Dokufest-it, pritet ndarja e çmimeve

Sot është dita përmbyllëse të Dokufest-it, programi me filma do të vazhdojë edhe sot deri në ora 20:00, kur do të fillojë ceremonia e ndarjes së çmimeve. Bashkë me selektorin e filmave të shkurtër Samir Karahodën, në koferencë ishin edhe dy regjisorët Eva Smyk dhe Alexei Dmitriev. Filmat e [më shumë]

e premte, 12 Gusht, 2016

Karahoda: Dita e parafundit e festivalit, interesim i shtuar i publikut

Sot më 12 gusht, në konferencën e përditshme, në ditën e tetë të festivalit foli përgjedhësi i filmave të shkurtër Samir Karahoda. Për të prezantuar programin e ditës së sotme, në konferencë ishin Aline Shmid, Andreas Duque dhe Simon Ellis. Karahoda tha se deri më sot, kur kemi arritur në ditën e parafundit të festivalit [më shumë]

e premte, 12 Gusht, 2016

Muzeu i korrupsionit në DokuFest, atraksion që vlen të vizitohet

Shumica e vizitorëve të Muzeut të Korrupsionit, që është i vendosur në kej të Lumbardhit, në qendër të Prizrenit, nuk kanë ide se çfarë do i pret brenda. “Dëgjova që përmendet dhe erdha të shoh se për çfarë njëmend bëhet fjalë” – tha njëri nga viziotrët e shumtë. Ata i presin Lumi (aktori në filmin [më shumë]

e enjte, 11 Gusht, 2016

Në Festivalin Ndërkombëtar Dokufest mirëseardhje grupit të regjisorëve

Në ditën e shtatë të festivalit, sot më 11 gusht, në konferencën e përditshme për media, drejtori artistik i festivalit Veton Nurkollari, i uroi mirëseardhje një grupi shumë tërheqës regjisorësh. Për të prezantuar filmat e tyre, të pranishëm ishin regjisorët Kirsten Johnson, Ognjen Glavonic, Fisnik Maxhuni dhe Issa Touma. Në mesin e më shumë se [më shumë]

e mërkurë, 10 Gusht, 2016

Karahoda: Slogani do të shkruhet nga fëmijët e DokuKids në murin e Lumbardhit

Në ditën e pestë të festivalit, sot më 9 gusht, në konferencën e përditshme për media, folën përzgjedhësi i filmave të shkurtër për DokuFest, Samir Karahoda dhe Senta Van der Weetening nga festivali i filmave të shkurtër Winterthur. Karahoda foli për ecurinë e festivalit, ku sot me përmirësimin e motit, të gjitha filmat do të [më shumë]

e martë, 9 Gusht, 2016

Solar World Cinema synon ta zgjerojë bashkëpunimin me DokuFest

Në ditën e pestë të festivalit, sot më 9 gusht, në konferencën e përditshme për media, folën drejtori  ekzekutiv i DokuFest-it, Eroll Bilibani dhe regjisorja Maureen Prins. Bilibani foli për ecurinë  e festivalit, ku përmendi panelet e shkëlqyera të  mbajtura mbrëmë  duke theksuar dyfishimin e numrit të  paneleve për këtë  vit, dhe mundësinë që ato [më shumë]

Faqe 2 nga 27 1 2 3 4 5 6 7 27